Ciljevi programa

single-img-three

Ciljevi programa

Što nam je cilj

Mladi u nepovoljnom položaju, poput npr. mladih koji odrastaju u udomiteljskim zajednicama, izloženi su mnogobrojnim rizicima u odnosu na svoje vršnjake (odrastanje bez obitelji, stigmatizacija, manjak samopouzdanja, razvoj pesimističnog pogleda na svijet), uz povećane objektivne životne probleme (manjak financijske podrške, manjak podrške i usmjeravanja).

Ova činjenica dolazi do posebnog izražaja kada uzmemo u obzir da je prema istraživanjima Hrvatska na razini Europske unije zemlja gdje su mladi najovisniji o roditeljskoj skrbi i najkasnije se odvajaju od roditelja.

Kroz program Želim bolje sutra želimo bar djelomično kompenzirati lošiju početnu poziciju velikog djela mladih kroz psihološku, edukacijsku i financijsku pomoć.

Cilj je da mladi koji odrastaju u nepovoljnijoj početnoj poziciji dođu do boljih mogućnosti privatnog i profesionalnog razvoja, te da u potpunosti razviju svoje potencijale i ispune svoje snove.

 

Iako u opisu projekta koristimo riječ pomoć, čvrsto vjerujemo da se osnaživanjem mladih ovakvim programom ne radi zapravo o jednosmjernom pružanju pomoći, već o dobrobiti za čitavu zajednicu i društvo koje raste kroz ostvarivanje profesionalnih potencijala ovih mladih ljudi.